Մասնակիցներ- Արևմտյան դպրոցի 2․1 դասարանի սովորողներ, ծնողներ
Ընթացքը
Մայրենի— Հորինում ենք տարբեր բանջարեղենային հեքիաթներ, նկարում ենք հեքիաթը
Մաթեմատիկա + տեխնոլոգիա Աղյուսակ ենք կազմում, գրում ենք բանջարեղենի անունը, դիմացը՝ կիլոգրամի արժեքը։ Գնումների ժամանակ սովորողները գումարում հանում են կիլոգրամները, գումարը, որ բանջարեղենից քանի կիլոգրամ,կամ հատ են գնել, քանի վարունգն է մեկ կիլոգրամ և այլն։ Խոհանոցային գործունեության արդյունքում յուրաքանչյուր բանջարեղենից տարբեր կերպարներ են ստանում և անուններ դնում։ Երեխաները դրանց շուրջ հորինում են հեքիաթներ, հանելուկներ։ Paint-ով, գուաշով նկարում՝ բանջարեղեններ։ Հորինում են տարբեր խնդիրներ, գրում բառեր որոնք թթու են, կամ բառեր՝ որոնք իրենց կարծիքով թթու են։ Հորինել պատմություն բանջարեղենների մասին: Տատիկներից, մայրիրկներից վերցնել թթվի պատրաստման հետաքրքիր բաղադրատոմս:
Ցուցակ ենք կազմում
Հաշվարկներ ենք անում
Բաղադրատոմսեր ենք հավաքագրում
Խնդիրներ կազմում
Գնումներ ենք կատարում
Թթուդրիկի ծես ենք իրականացնում
Շրջակա աշխարհը- Սովորողներին հանձնարարում եմ որևէ որոնողական ծրագրով փնտրել, գտնել տեղեկություններ բանջարեղենների մասին/ որտեղ են աճում, որ եղանակին, ինչ օգտակար հատկություններ ունեն և այլն/, ստեղծում են բանջարեղենային նկարազարդ ընթերցարաններ
Դիտում ենք ֆիլմեր բանջարեղենի մասին. Օր՝որտեղ է աճում գազարը, հողի տակ, թե վրա, ինչպես են ցանում, խնամում, ջրում և այն…
Թթուն դնելու ընթացքում կատարում ենք փորձեր.
Բնագիտական փորձեր՝ աղաջրով և ձվով, աղաջրով և ներկանյութով։
Բանջարեղենները թթվելուն պես ամբողջ կրթահամալիրում հարիսայի օր է հայտարարվում և հենց այդ ժամանակ էլ համտեսում ենք թթուն ողջ Սեբաստացիներով՝ մի մեծ սեղանի շուրջ, որն արդեն ավանդույթ է մեր կրթահամալիրում:
Ծաղկակաղամբի մասին Մհեր Հովհաննիսյան
Լոլիկի մասին— Լուսե Դերդերյան
Նեխուրի մասին— Էմմա Սահակյան
Ընտանեկան թթուդրիկ- Արևիկ Թադևոսյան
Վարունգի օգտակար հատկությունները— Դրո Շիրվանեան
Կանաչիների օգտակար հատկությունները— Արարատ Եսայան
Ծաղկակաղամբի մասին— Ալեսք Բադալյան
Վարունգի Օգտակար հատկությունները— Աննա Սերոբյան
Սոխի և սխտորի օգտակար հատկությունների մասին- Նունե Հարությունյան
Բազուկի օգտակար հատկությունների մասին- Ռուբեն Հովսեփյան
Լոլիկի մասին- Նարե Նահապետյան
Ընտանեկան թթուդրիկ- Էմմա Սահակյան
Բանջարեղենների օգտակար հատկությունները— Ռուբեն Հովսեփյան